Ljubljana - SLOVENIJA

Slovenija

Čudovita država

Zelena, aktivna in zdrava. Tri besede, ki najbolje opišejo to majhno državo, skrito med mogočnimi Alpami in mirnim Jadranskim morjem. Mogoče je na zemljevidu res ni najlažje najti, vendar boste težko našli tako majhen kraj, ki ponuja tako veliko.

100 let

Univerza v Ljubljani

Študiraj na najstarejši in največji visokošolski in znanstvenoraziskovalni instituciji v Sloveniji. Ustanovljena je bila leta 1919 in je zelo spoštovana tako v Sloveniji kot po svetu. Trenutno se uvršča med 3% najboljših univerz na svetu. Osrednja stavba, vse tri akademije in 23 fakultet se nahajajo v središču prestolnice. Univerza je tesno povezana s slovenskimi in tujimi podjetji.

Kaj lahko počneš?

Ljubljana, mesto priložnosti

Enostavno se je zaljubiti v Ljubljano. Tudi zrak v očarljivi prestolnici je drugačen. Poleti postane kot sredozemsko obalno mesto, pozimi kot alpska koča. Kraj, kjer se prikupnost mesteca prepleta z živahnostjo velemesta.

Ljubljana je ravno primerne velikosti. Preprosta za obisk in polna možnosti za zabavo. Bogata zgodovina bo vzbudila vaše zanimanje, skriti zakladi vas bodo prevzeli. Nekdanja Zelena prestolnica Evrope se ponaša s košatimi drevesnimi krošnjami in čudovitimi parki, ki so le korak stran od prometnih ulic.

Kulturni center

Bogata zgodovina

Živahno nočno življenje

Aktivni življenski slog

Hiter pregled

Študentske ugodnosti v Ljubljani

Kuponi za študentsko prehrano

Študentski boni so državni program, ki sta ga sestavili Študentska organizacija Slovenije in vlada RS. Vsi študenti, vpisani v visokošolski program Univerze v Ljubljani, so upravičeni do subvencioniranih kuponov za hrano. Mreža ponudnikov hrane, od restavracij in trgovin do ponudnikov hitre hrane, zagotavlja študentom obroke po dostopni ceni.

Ugoden prevoz

Vsi študenti Univerze v Ljubljani so upravičeni do znižanih stroškov prevoznih storitev. V ta program so vključene vse nacionalne storitve prevoza. Po izpolnitvi obrazca se morate prijaviti v centru ponudnika prevoza in z njim predložiti podpisano in žigosano potrdilo o vpisu.

Študentska nastanitev

Študenti Univerze v Ljubljani lahko izbirajo med številnimi študentskimi nastanitvami. Na izbiro je 29 različnih študentskih domov, raztresenih po Ljubljani in okolici. Študenti so upravičeni tudi do subvencije za zasebno nastanitev, ki pomaga pri kritju najemnine.

Enostavno premikanje

Vse, kar potrebujete, je le kratek sprehod ali vožnja s kolesom. Ljubljana je bila zgrajena po meri človeka in premagati je potrebno le majhne razdalje, da pridete od točke A do točke B. Vsak lahko izkoristi tudi zelo ugoden kolesarski sistem, imenovan BicikeLJ.

Nikoli vam ne bo dolgčas

Študentsko življenje

Erasmus izmenjava

Vpisani študentje lahko sodelujejo v Erasmus izmenjavi. Vsi študentje prejmejo eno leto za študij v tujini. Fakulteta je dobro povezana s svetovnimi izobraževalnimi centri po vsem svetu. Izbirajte med širokim izborom vrhunskih univerz in izpopolnite študij v tujini.

Obštudijske dejavnosti

Če želite kaj početi tudi izven predvalnic, lahko kot študentje Univerze v Ljubljani izkoristite dolg seznam dejavnosti. Od različnih športnih disciplin do debatnih klubov, od umetnosti do družbenih ved. Obštudijske dejavnosti lahko predstavljajo največ 5% vaših ECTS kreditnih točk.

Živahno nočno življenje

V Ljubljani dobro preživeta noč ni nikoli predaleč stran. Klubska, koncertna in zabavna scena so živahne, z veliko mednarodnimi izvajalci z vsega sveta. Izbirajte med raznoliko paleto finančno dostopnih dogodkov, ki jih organizirajo naše študentske organizacije.

Izleti in ekskurzije

Znanje se ne prenaša samo v predavalnici. Izleti so sestavni del študijske izkušnje, ki jo tako poglobite in jo v praksi doživite tudi sami. Številne študentske organizacije poleg fakultetnih ekskurzij redno organizirajo tudi prostočasne izlete. Ljubljana je tudi odlično izhodišče za odkrivanje preostale Slovenije.